Sista dagen på vårt äventyr

Nu sitter vi här i New York och väntar på sista flyget och precis som om 9 timmars väntetid inte är nog så är planet försenat. Flygplatsen är faktiskt inte den roligaste men jag tycker nog att vi har det rätt fint tillsammans ändå. Några rundor Yatzy, spel, ritböcker, korsord och film underlättar ju iof det hela. Den som är mest rastlös är nog ändå Stefan. Jag försöker hålla honom sysselsatt genom att dricka upp vattnet i vår vattenflaska så han kan gå och fylla på den igen. Han har nämligen hittat en maskin med sensor som fyller på vattenflaskan åt honom.

Jag har inte skrivit här på bloggen senaste veckan, vi har haft fullt upp med att besöka Disney Worlds alla olika världar. Vi har försökt att vara där tidigt på morgonen när där är som minst folk. Men också för att många attraktioner stänger om det åskar, vilket det har gjort nästa varje eftermiddag eller kväll. Roligast tyckte vi nog ändå Blizard Beach var, ett vattenland uppbyggt som om det vore en skidort. Man kunde åka skidlift till toppen av berget och åka ner för en backhoppningsbacke. Barnen gick på isflak och åkte kälkar ner för snabba långa vattenrutschkanor. Snabbt ska det gå, det är hela familjen överens om.

Sista dagen packade vi allt som skulle med hem. Vi kan väl säg att vi hade flera olika backup planer på hur vi skulle packa om när/om vi blev nekade vid incheckningen. Det känns minst sagt lite sorgligt att vårt äventyr här i USA är över även om vi verkligen ser fram emot att komma hem. Samtidigt är det fantastiskt att tänka tillbaka på allt kul vi varit med om från vår första dag till vår sista idag.

Nu på semestern trodde vi att vi skulle få mer tid på kvällarna att bara läsa böcker och vila ut men så har det inte alls varit. På kvällarna har vi ofta planerat vad som skulle göras dagen efter, förberett saker inför Sverige eller så har vi varit så trötta att barnens läggtid känts väldigt lockande. Nu ska försöka hitta en restaurang som bjuder på god mat och kanske lyckas jag lägga till en bild eller två men tills dess, ha det!

20140730-204452-74692228.jpg

20140730-204452-74692712.jpg

20140730-204452-74692126.jpg

20140730-204452-74692339.jpg

20140730-204451-74691613.jpg

20140730-204453-74693133.jpg

20140730-204451-74691891.jpg

Hollywood Studios och slutet på roadtrippen

Efter lite busstrul på morgonen hade vi en kanondag på Disney Hollywood Studios. Inte så många karuseller, men desto mer Starwars, Indiana Jones, Frozen och stuntshower. Tyvärr blev det inget eftermiddagsdopp i hotellpoolen pga åskvarning.

Roadtrippen slutade officiellt idag, när vi sålde vår vita trotjänare. Drygt 7700 miles (1250 mil) har vi avverkat sen vi lämnade Cupertino.

20140724-214531-78331984.jpg

Disney World

Nu har vi landat in i Orlando, igår för att vara mer exakt. När vi kom fram stod det mest tråkiga saker på lista som att packa ur bilen och det innebär otroligt mycket saker. Det blev ett antal vänder upp och ner. Som tur är har vi hyrt en mindre lägenhet och det såg verkligen ut som om någon slängt in en handgranat efter vi hade plockat ut allt. Sen blev det en tur till biluthyraren eftersom bilen ska säljas och sist det allra bästa – hämta ut Disney biljetter. Oj, vad barnen blev glada när vi berättade vad vi skulle göra den närmsta veckan.

Så idag har vi alltså haft vår första dag på Magic Kingdom, vi kom tillbaka helt slutkörda. Stefan fick åka och tvätta och städa bilen medan grabbarna och jag började med middagen. Nu på kvällen har vi sorterat och rensat bland många av våra saker men jag är fortfarande inte säker på hur vi ska få plats med allt?! Vi får väl se hur det går, vi har ju några dagar till innan vi flyger till baka till Sverige!

 

 

Beach och shopping

Hur härligt är det inte att vara på stranden när man kan ligga i vattnet utan att frysa. Vi går sällan upp förrän vi har en tid att passa, Emil han är svårt att få upp, nästan omöjlig faktiskt. Han slänger sig i vågorna, åker med dem till stranden och är helt tokig i vågor. Det konstiga är att han är den som gnäller mest över att vi ska till stranden och när vi äntligen får honom att gå hem så säger han; alltså jag har tröttnat på stranden vi behöver inte gå dit fler gånger. Nästa dag är det samma visa, ibland är vår unge herr E lite svår att förstå.
20140721-211016-76216176.jpg

Eftermiddagen blev molnig och sedan kom ösregnet och vi gjorde som alla andra; åkte och shoppade!
20140721-211110-76270718.jpg

Att träffa vänner

20140721-073558-27358894.jpg

Igår åkte vi till Miami Beach och kollade in Art deco området och vi strosade oss blöta av svett. Telefonen ringde och det visade sig att våra cubanska vänner från Cupertino också var där och hälsade på sin familj. Vi bestämde oss för att träffas på lunch. På en härligt livlig gågata träffade vi Victoria, Olivia, farmor och kusin. Barnen sprang omkring, spelade spel och lekte med gosedjur. Vi andra pratade länge tills vi var tvungna att köra vidare. Jag tror det är tredje gången vi kramar om dem med tårarna brännande innanför ögonlocken, jag trodde vi var klara med hejdå nu!

20140721-073459-27299919.jpg

Efter att ha hängt med vår familj i fem veckor nu så hopade sig kompisträffarna. I Fort Lauderdale hade vi bestämt träff med vänner från Lund. Vi har inte träffats sedan vi flyttade så det var verkligen kul att ses igen och ett lite enklare avsked med vi ses snart igen. Det blev en lång kväll, enligt småbarnfamiljens klocka, och vi promenerade hem till hotellet i den varma sommarnatten

20140721-073500-27300124.jpg

Key west

BO3A8841

Idag åkte vi ut till Key west och badade på den vackraste stranden i Bahia Honda State Beach. Vattnet var så klart att man hade kunnat hitta en hårnål på botten. Vi såg vita fiskar simma mot vit sandbotten och allt var som om att titta på något utan att ha vatten emellan.

BO3A8838

Barnen låg i vattnet mer eller mindre hela tiden, det var så varmt att det inte ens svalkade.

BO3A8868

När vi badat klart tog vi en sväng i stan, gick ner till USAs sydligaste plats, tittade på Hemingways hus utifrån och bestämde oss för att gå vidare till bilen och bege oss hemåt hotellet.

BO3A8823

 

Vilken fantastisk dag!

BO3A8812

Fler mygg än alligatorer

BO3A8717

Vi lämnade Naples tidigt imorse för att köra till Everglades. Längs med vägen körde vi av på en grusväg och såg våra första alligatorer. När vi tänkte stanna för att äta frukost anfölls vi av mygg. Det satt minst ett tjugotal på mig, samtidigt som vi fäktade vilt omkring oss slängde vi oss in i bilen igen och fick med oss rätt många in men de klappades snällt över nacken så fort de visade sig. När vi kom fram till Everglades National Park gick vi in på deras Visitor Center och barnen fick sina böcker till ranger programmet. Vi åkte vidare och gick en loop där vi höll på att smälta bort samtidigt som blodet sögs ut ur oss av myggor. Vi spottade några alligatorer, massor med sköldpaddor, enormt stora gräshoppor  och del fiskar. Häftigt att se alla dessa djur i det fria.

BO3A8696

Vi åkte vidare på vår tur genom parken och stannade vid en ö där det skulle växa mahognyträd. Vi gick ut till ön via en spång och nådde loopen som gick runt ön i tät växtlighet och jag har aldrig varit med om något liknande. Tyckte vi att vi hade fått mycket myggbett innan så var detta sju resor värre. Vi praktiskt taget sprang runt, slog barnen med deras egna kepsar. De utropade; slå mig inte mamma! Samtidigt sa de; ta bort myggen från mig! Fem minuter senare var vi tillbaka på spången ut från ön och konstaterade att vi inte sett ett enda mahognyträd, djur eller något annat för den delen. Där och då bestämde vi oss för att Everglades inte var vår favoritpark och att vi tänkte åka därifrån bums. Nu tänker ni säkert, men varför använde ni inte myggmedel – jag kan säg; det gjorde vi!

BO3A8762

Vi käkade god lunch på ett hak som sålde diverse alligatorrätter, barnen hittade rockringar att leka med och efter goda burgare var humöret på topp igen. Vi valde att åka till en alligatorfarm och vi visste väl att det skulle var turistigt men vi hade kul ändå. Vi fick se när alligatorerna blev matade, träffade en kakadua som helt plötsligt sa Hello till oss och barnen blev helt paffa, sen sa den Hi och Goodbye.

BO3A8790

Vi tittade på ormar, ödlor, sköldpaddor och bebisalligatorer. Kvällen spenderades kort i poolen tills regnet började och nu har vi en lugn kväll på hotellrummet – rätt skönt faktiskt.


 

We left Naples early this morning to drive to the Everglades. Along the road we drove on a dirt road and saw our first alligators. When we thought about stopping to eat breakfast, we were attacked by mosquitoes. There were at least twenty of them on me, while flailing wildly around us, we threw ourselves into the car again and got us quite a few in the car with us but we “petted” them nicely over their necks as soon as they appeared. When we arrived at Everglades National Park, we went to their Visitor Center and the kids got their books to the ranger program. We went ahead and did a loop where we were about to melt away while the blood was sucked out of us by mosquitoes. We spotted a few alligators, lots of turtles, huge grasshoppers and some fish. Awesome to see all these animals in the wild.

We continued on our tour through the park and stopped at an island where it would grow mahogany trees. We went out to the island via a bridge and reached the loop that went around the island in dense vegetation and I have never experienced anything like it. We thought we got a lot of mosquito bites before; this was allot worse. We practically ran around and we hit the children with their own hats. They cried; do not hit me mom! At the same time, they said; take away the mosquitoes from me! Five minutes later we were back at the bridge and noted that we have not seen a single mahogany tree, animals or anything else for that matter. There and then, we decided that the Everglades was not our favorite park and we decided to leave. Now I am sure you think, but why did they not use insect repellent – I can say; we did!

We ate lunch at a place that sold assorted alligator dishes, the kids found hoolla hoops to play with and after a good burger the mood was on top again. We chose to go to an alligator farm and we knew it would be touristy but we had fun anyway. We got to see when the alligators were fed, met a parrot who suddenly said hello to us and the kids were totally nonplussed, then it said Hi and Goodbye.

We looked at the snakes, lizards, turtles and baby alligators. The evening was spent in the pool until the rain started and now we have a quiet evening in the hotel room – quite nice actually.

 

Strand och poolhäng

loverskey1

Igår hängde vi på stranden i Lovers Key State Park som min kusin tipsat oss om. Vi byggde sandslott och dekorerade med vackra och stora snäckor. Det blåste en hel del och efter ett tag bestämde vi oss för att ge oss vidare. Vi åkte till ett Outlet och när vi nästan var klara öppnade sig himlen och regnet verkligen öste ner. När vi kom tillbaka på hotellet gick vi och åt på Cheesecake Factory och firade att killarna fyllde 6 och ett halvt.

loverskey2

Idag började vi morgonen med minigolf som fanns på hotellet, sedan tog vi ett dopp i poolen och ett i havet här på stranden i Naples. Sedan har vi varvat lite vila med ännu mer pool, sorterat alla våra saker i bilen som lätt blir kaos när man är iväg så länge och lite extra bad i poolen. Imorgon blir det Everglades och sedan vidare ner till Key West.

naples

Vi tog en extra dag

legoland

Vi lade till en extra dag på Legoland innan vi gick hem igår och idag snabbade vi oss till “The world of Chi” eftersom det var långa köer där igår. Jag vaktade saker medan de andra tre blev super soaked, eftersom de redan var genomblöta tog de tre varv innan vi gick vidare. Vi åkte fler karuseller men sen gick vi till vattenlandet. När vi varit där en liten stund närmade sig åskmoln och då stängdes vattenlandet och efter det resten av parken. Då var klockan redan två på eftermiddagen och vi var ändå redo för att åka vidare. Nu har vi landat in i Naples och ska stanna här i tre nätter.

Legoland

Redan igår sa vi till barnen att vila upp benen på natten för imorgon skulle vi på hike! Vi åt frukost packade väskorna och ställde oss och väntade på bussen som skulle ta oss till hiken! Helt plötsligt dyker en illgul buss upp med texten Legoland på. Barnen pekade, bubblade och kunde inte stå still! Simon famnade om mig och sa; tack mamma tack!

20140714-200027-72027106.jpg
Vi fick en fantastisk dag med karuseller och vattenland. Emil åkte för första gången bergochdalbana utan vägra vid ingången och njöt minsann också!.
20140714-200202-72122793.jpg
Nu är vi trötta som få och det får bli ett kort inlägg idag.

20140714-200202-72122558.jpg

Kör- och stranddag

20140713-224313-81793384.jpg

Idag hade vi en kördag med ett stopp på stranden några timmar. Vi fick tips av min svägerskas föräldrar om en mysig liten strandort som heter Cedar Key. Perfekt för barnfamiljen; strand, inga vågor, toaletter och lekplats – allt på samma ställe! Vi turades om att bli nedgrävda i den vita sanden och njöt av det varma härliga vattnet. Imorgon; överraskning till våra duktiga killar som åker bil utan att gnälla en endaste gång!

20140713-224314-81794059.jpg

Sista staten på resan

Vi möttes av hetta, fukt och strålande sol. Tog den här bilden…

florida1

..för att bara en timme senare köra snigelfart i det här vädret.

florida2

Vi som trodde att vi packat ner regnjackorna för gott. Stefan hittade en Barber shop och klippte sig medan vi andra åt lite mackor. Frisören sa till honom att det skulle komma in Arktiska vindar och bara bli 27 grader varmt, ja och lite regn och åska då också.

Vår plan för dagen var att åka ner till Panama City och hänga på stranden. Våra planer grusades rätt snabbt när vi tillsammans med mängder av andra bilar med solstolar på taket hamnande i en stillastående kö på väg till en enfilig bro. Vi valde att göra en u-sväng och det är vi glada för nu.

Samma frisör som berättade om vädret sa även att längst ute på den smala kustremsan skulle det vara flyguppvisning med omkring 100.000 besökare. Vi är såååå glada att vi valde en annan väg till Tallahassee som vi är i nu.

New Orleans

“Where is the grits, why can’t they make some more!” sägs det kring frukostserveringen på bredare Amerikanska än ni någonsin kan föreställa sig. Ja, det är tydligen inte frukost om där inte finns grits. Tur att vi inte behövde vänta på den utan nöjde oss med färsk frukt, yoggi och andra goda saker. Laddade för en dag i stan så gav vi oss iväg. Vi möttes av fantastiska hus och omgivningar redan runt husknuten och vi promenerade till Bourbon street och kollade på alla halsband som hänger runt om på balkonger och elledningar. Drack kaffe och åt beignets på Cafe Du Monde. När vi ätit klart ur påsen de serverade dem i fanns det minst två deciliter florsocker kvar på botten. Vi strosade omkring och när vi var så varma att vi knappt orkade gå längre satte vi oss på en Hop-on-hop-off buss och fick på ett smidigt sätt se oss omkring i stan. Vi fick se vart Katrina dragit fram och där det fortfarande reparerades även om nästan hela stan är helt återställd. Deras speciella kyrkogårdar där de bergravs i små hus ovan jord. I garden district käkade vi lunch och fick se lyxvillor utan dess like. Ja, det finns massor att se och göra här men tyvärr hinner man inte med allt när man bara passerar så som vi gör. New Orleans är verkligen en stad att rekommendera, full av liv och rörelse, fantastisk mat och massor att se och göra.

Livet på landet

Jag vaknade tidigt och tog en promenad runt om ägorna. Katterna följde mig tills de insåg att min kamera inte var mat. Runt omkring fanns det oändliga fält med sockerrör och sojabönor, morgondaggen gjorde min fötter blöta och dimman låg längst med marken och jag njöt av lugnet. När jag kom tillbaka var resten av familjen vakna och vi gick upp till storhuset för att äta frukost. Damen i huset bjöd på amerikansk frukost med ägg, korv, bacon, pannkakor och sist men inte minst Grits. Grits är en sorts gröt gjord på majs och Louisiana-borna verkar vara helt tokiga i det. När vi ätit klart fick vi en rundtur i huset och fick veta historien bakom. Emil och Simon fick en stenkaka uppspelad på den gamla skivspelaren, de tittade undrande på varandra om ljudet verkligen skulle låta så raspigt.

Vi åkte vidare mot New Orleans men på vägen stannade vi på den stora plantagen; Oak Alley. Jag tror att nästan alla känner igen den berömda allen av ekar från flera olika filmer som spelats in där. Vi fick en guidad tur och fick höra om vem som byggt huset men också om hur slavarna hade det. Vi besökte små hus som slavarna fick bo i och det fanns även en lista med pris på olika slavar utifrån vad de hade för kunskaper. Barnen insåg ännu en gång att det vita folket inte alltid varit så snälla och frågorna var många. De kom fram till att vi inte säljer någon i vår familj inte ens under tvång.

Kvällen avslutades på en fantastisk restaurang i New Orleans där vi åt alligator till förätt!

Bildag, TX -> LA

Det tog längre tid än vi trodde att köra från Houston till Louisiana. Berodde kanske på att vi valde lite mindre vägar, tog ett långt lunchstopp med supergoda mackor och shopping av både simglasögon och gympadojor till Emil, samt att destinationen var längre norrut än vad vi tänkt oss från början. Igårkväll hittade vi nämligen en sockerrörsplantage från 1820-talen att bo på, så där är vi nu. Ett stort ståtligt hus, med små stugor på baksidan (där vi bor) mitt bland sojaböns- och sockerrörsfält. Lugnt och mysigt, förutom ett gäng katter som håller oss sällskap. Simon och Emil lurade Stefan till att, mot principerna, mata de två magraste med den grillade korven som blev över från kvällsmaten. Så nu har vi en grå huskatt som ligger på verandan och väntar på mer mat… Imorgon blir det frukost och guidad tur av “slottet” och sen bär det av till New Orleans längst med Mississippifloden.

20140709-204939-74979035.jpg

20140709-204938-74978603.jpg

Houston we got a problem!

space1

Klockan nio hängde vi på låset till Houston Space Center och vi började med en guidad tur på området. Första stoppet var på det kända Mission Control Center. Det var dit besättningen på Apollo 13 kallade; Houston we got a problem. Vi fick sitta i samma stolar som många presidenter, politiker, kändisar och så klart familjer till de astronauter som varit ute i rymden.

space2

Det var mäktigt att sitta där för man vet ju vilken världshistoria som utspelat sig i rummet. Rummet användes ända fram till 1992 och en del saker hade bytts ut men när de flyttade ner en våning och moderniserade tog de tillbaka alla original från femtiotalet. När Tom Hanks spelade in Apollo 13 var de där och ville filma men tydligen var filmkameror för stora för att få plats så de mätte vart enda knapp, bord och skärm för att sedan bygga upp en exakt kopia för att filma i.

space3

Nästa stopp på turen var i en byggnad där Saturnus V låg. Den var enormt stor och hur jag än försökte fånga det på bild så gick det sådär.

space4

När vi kom tillbaka från turen kollade vi på rymdfilm, gick in i cockpit på en rymdfärja, testade olika rymdexpriment, gick på en kemishow och barnen lekte i Angry Birde Space lekplatsen.

space5

Fram åt eftermiddagen blev vi rätt trötta och Simon tyckte vi kunde åka på en annan tur med tåget. Denna gången fick vi se ett träningsrum med fullskalig kopia av den internationella rymdstationen där astronauter tränar på att lösa problem eller fel innan de åker ut i rymden för att fixa det. Det fanns även en del nya robotar som testades, den som liknade en spindel var nog vår favorit. Tyvärr stötte vi inte på Fuglesang men den Svenska flaggan fanns på många ställen i byggnaderna.

space7

Efter en hel dag på museum åkte vi tillbaka till hotellet och badade i poolen.

space6

Bush museum och glass i stora lass

bush3

Planerna inför dagens strapatser var lite oklara fram tills på morgonen. Vi hade skickat en förfrågan om att få sova i indian tipis men tyvärr fick vi inte plats. Det hade varit så kul och spännande för barnen. Vi drog om rutten och åkte direkt till Houston med en omväg till Bush museum i College Station. Innan vi fick komma in fick vi röntga väskor, gå igenom säkerhetskontroll. Väl inne blev jag positivt överraskad över hur bra museet var och vi lärde oss en hel del om amerikansk nutidshistoria. Jag hade inte en aning om att Bush hade startat ett oljebolag i närheten där vi tittade på Million Barrel. Barnen var inte lika positivt överraskade och nämnde klart och tydligt att detta är en vuxensak vilket betyder att nästa stopp på resan MÅSTE vara ett för barnen. Först fick vi ta bild i en kopia av ovala rummet, Emil ringde några presidentsamtal…

bush2

…medan Simon hade viktiga uppgifter att lösa i Situation room.

bush1

Sen gjorde vi ännu en omväg för att klämma in en “vi-måste-ha-en-barnaktivitet” som tvillingpresidenterna hade bestämt i Situation room. Som tur var hade Stefan samlat på sig mängder med broschyrer som jag kunde bläddra igenom medan vi körde. Helt plötsligt hittade jag en glassfabrik som hade fabriksturer. Jag passade på att låtsas att det var en barnaktivitet när det egentligen var en Pernilla-aktivitet! Vi stannade först och åt BBQ på ett riktigt Texashak och åt goda ribs och brisket.

bluebell2

Väl framme på glassfrabriken så fick vi vänta en timme innan vi fick plats. Undertiden gick vi passade nog in i deras fabriksförsäljning och åt mycket och god glass. Vi fick se stora delar av fabriken men vi fick inte ta bilder och på slutet blev vi överraskade med att välja varsin gigantkula glass. Vi var ju redan galet mätta, men glass slinker ju alltid ner i den här värmen!

bluebell1


 

The plans for today’s adventures were a little bit unclear until this morning. We had sent a request to sleep in indian tipis but unfortunately we did not get a spot. It would have been so fun and exciting for the kids. We made new plans and changed our route and went straight to Huston with a detour to Bush Museum in College Station. Before we could enter we had to x-ray bags and go through security screening. Once inside, I was pleasantly surprised at how good the museum was and we learned a lot about American contemporary history. I had no idea that Bush had started an oil company near where we watched the Million Barrel. The kids were not so pleasantly surprised and mentioned clearly that this is a grownup activity which means that the next stop on the trip MUST be one for the kids. First we had to take a family picture in a replica of the Oval Room, Emil made  presidential​​phone calls…

…while Simon had major problems to solve in the Situation Room.

Then we made another detour to squeeze in a “we-must-have-a-child activity” as the twin presidents decided in the situation room. Luckily, Stefan accumulated lots of brochures that I could browse through while we drove. Suddenly, I found a glass factory that had factory tours. I took the opportunity to pretend that it was a children’s activity when it was actually a Pernilla activity! First we ate BBQ on an authentic Texas BBQ grill and the ribs and brisket were delicious.

Once at the ice cream factory we had to wait an hour before we got a spot. Meanwhile we went into their factory shop and ate a lot and yummy ice cream. We got to see many rooms in the factory, but we were not allowed to take pictures and at the end we were surprised with choosing a gigantic scoop of ice cream. We were already full, but we never say no to ice cream in this heat!

Barton Springs pool

austin4
Idag åkte vi till en naturlig pool som fylls med vatten från en källa. Temperaturen är alltid omkring 20 grader. Det var verkligen skönt att svalka sig i värmen, för här är precis så varmt som man föreställer sig Texas mitt i sommaren.
När vi badad klart gick vi till lekplatsen som låg precis bredvid och killarna lekte tills de var helt slut och väldigt hungriga.

austin5

På vägen till poolen hade vi sett en food trucks meet-up. Även om klockan var över lunchtid så testade vi att åka dit och de var kvar. En del hade sålt slut på sina favoriter men vi hittade mängder av mat som vi kunde tänka oss ändå.

austin7

austin6

austin8

Mätta och belåtna åkte vi vidare och gjorde ett stop på Whole Food Markets flagship store, helt galet så stor den var. Nästa halva affären var som olika sorters restauranger och det blev verkligen en känsla av saluhall.

När vi kom tillbaka på hotellet igen badade vi i poolen tills vi inte orkade mer. Sen hade alla fått välja godsaker till kvällens Antipasto och vi njöt av god ost, skinkor, salami och lite till. Barnen somnade precis och det tog ungefär två minuter trots att vi har kört in i Central time. Vilken härlig dag.


Today we went to a natural pool filled with water from a spring. The temperature is always about 68 degrees. It was really nice to cool off in the heat, it is just as hot as you imagine Texas in the middle of summer. When were done swiming we went to the playground, which was just next door and the guys played until they were exhausted and very hungry.

On the way to the pool we had seen a food truck meet-up. Although it was past lunchtime, we went by to see if they were still there. Some had sold out of their favorites but we found lots of food that we could eat anyway.

Satisfied we went ahead and made ​​a stop at Whole Food Markets flagship store, it was huge. We bought som nice food for tonight and went back to the hotel.

Back at the hotel again we swam in the pool all afternoon until it was late and all of us were hungry again. Everyone had been allowed to choose goodies for tonight’s Antipasto and we enjoyed good cheese, ham, salami and more. The kids fell asleep in two minutes even though we’ve run into Central Time. What a lovely day.

Austin, Texas

austin2

Efter att passerat oljefält, rancher och långa sträckor av obebodd mark så var vi framme i Austin i Texas. Vi spenderade en del av dagen inne i city och fick sett deras fina Capitolium. Emil och Simon hittade en kanonkastare, som Emil kallar det.

austin1

Värmen här är ju rätt pressande så för första gången på resan letade vi upp ett shopping mall där vi kunde svalka oss och spana in i en LEGO-affär. Eftermiddagen spenderades i poolen och nu på kvällen en god middag på ett steakhouse. Imorgon ska vi hitta på annat kul i Austin.

austin3

 

 


 

After passing oil fields, ranches and long stretches of empty land we arrived in Austin, Texas. We spent part of the day in the city and we saw the Capitolium.

The heat here is a little bit to much, for the first time on the trip, we went to a shopping mall where we could cool off and check out the LEGO store. The afternoon was spent in the pool and this evening a nice dinner at a steakhouse. Tomorrow we’ll find some other fun stuff to do in Austin.